Logo PMB Eersel

               
Facebook icoon
Zoeken
  • Wegwijzers_Vessem
  • Wijzer_4
  • Home
  • Actueel
  • Overstappen naar nieuwe Wajong mogelijk tot 30 november

Overstappen naar nieuwe Wajong mogelijk tot 30 november

Overstappen naar nieuwe Wajong mogelijk tot 30 november

UWV kantoorgebouw

Foto via UWV

Eerder hebben we bericht dat het overstappen van de oude naar de nieuwe Wajong moet worden aangevraagd voor 1 oktober. Ieder(in) en de Landelijke Cliëntenraad hebben bezwaar gemaakt tegen die korte overstaptijd en dat heeft effect gehad. Het UWV laat nu weten dat een aanvraag tot 30 november kan worden ingediend.

Verder gaat het UWV Wajongers ook actief op de overstapmogelijkheid wijzen.

Waarom kan overstappen belangrijk zijn?
Op 1 januari wordt de vereenvoudiging van de Wajong doorgevoerd. Het is daarna niet meer mogelijk om een overstap te maken van de oude Wajong (van voor 2010) naar de nieuwe Wajongregeling (van na 2010). Overstappen kan voor werkenden financieel zeer voordelig uitpakken. Het kan leiden tot een aanvulling op je loon uit de Wajong tot het wettelijk minimumloon per maand en dit is vaak (flink) meer dan wat je krijgt als je in deeltijd werkt met de oude Wajong.

Wanneer aanvragen?
Het UWV geeft aan dat je voor 30 november een aanvraag voor de overstap moet indienen. Er volgt dan een uitnodiging voor een gesprek met een arbeidsdeskundige. In dit gesprek wordt toegelicht wat de overstap betekent financieel en op het gebied van rechten en plichten. Daarna heb je 1 week de tijd om een beslissing te nemen. Als je beslist om over te stappen wordt dit met ingang van de 1e van de volgende maand gerealiseerd.

Lees meer over het overstappen in het oude nieuwsbericht.

(Bron: Iederin)

 

Zelfstandig meedoen. 
Gelijke kansen voor iedereen!    
Collectieve belangenbehartiging