Logo PMB Eersel

               
Facebook icoon
Zoeken
  • Wegwijzers_Vessem
  • Wijzer_4
  • Home
  • Actueel
  • Madeline Delp (25) wint als eerste vrouw in rolstoel prijs bij missverkiezing

Madeline Delp (25) wint als eerste vrouw in rolstoel prijs bij missverkiezing

Madeline Delp (25) wint als eerste vrouw in rolstoel prijs bij missverkiezing

Een missverkiezing (Madeline Delp niet afgebeeld).  
15 november 2019: Een missverkiezing (Madeline Delp niet afgebeeld). Foto door skeeze from Pixabay

Madeline Elizabeth Delp (25) heeft afgelopen zaterdag als eerste vrouw in een rolstoel deelgenomen aan een ‘reguliere’ missverkiezing in North Carolina. De hoofdprijs won ze niet, maar ze nam wél een prestigieuze award mee naar huis.

De stoere 25-jarige werd eerder al tot Miss Wheelchair USA gekroond.

Het roer om
Madeline raakte op tienjarige leeftijd verlamd door een auto-ongeluk. Dat zorgde jarenlang voor depressies, tot ze het roer rigoureus omgooide. Ze doet nu mee aan missverkiezingen om de schoonheidswedstrijden inclusiever te maken, meldt de Amerikaanse Glamour.

Prijzenkast
Dat leverde haar een paar mooie prijzen op. Zo werd ze niet alleen Ms. Weelchair van North Carolina, maar ook van de Verenigde Staten. Dit jaar deed ze voor de tweede keer mee aan de ‘reguliere’ versie van de North Carolina Missverkiezing, waarbij ze een plek in de top tien bemachtigde.

Sterke vrouw
De eerste prijs heeft ze niet gewonnen, maar ze ontving wél de titel van Miss Congeniality (de prijs voor de mooiste persoonlijkheid). Ze is trots, maar ook teleurgesteld, is te lezen op haar Instagrampagina. “Ik had graag de kroon willen winnen voor iedereen die me heeft gesteund, en voor de mensen die continu horen dat ze iets niet zouden kunnen. Toch ben ik trots op de sterke vrouw die ik ben geworden, ondanks alle tegenslagen.”

 

Madeline Delp zittend in rolstoel in galajurk

 

 

 

 

Zelfstandig meedoen. 
Gelijke kansen voor iedereen!    
Collectieve belangenbehartiging