Logo PMB Eersel

               
Facebook icoon
Zoeken
  • Wegwijzers_Vessem
  • Wijzer_4
  • Home
  • Actueel
  • Talking Out Loud start komische kledinglijn voor verbetering positie van jongeren met beperking

Talking Out Loud start komische kledinglijn voor verbetering positie van jongeren met beperking

Talking Out Loud start komische kledinglijn voor verbetering positie van jongeren met beperking

Frank in ZUIG sweater

Frank in ZUIG sweater. Foto via Talking Out Loud

Drie Haagse jongeren hebben onder de naam ‘Talking Out Loud’ een organisatie opgericht voor een meer inclusieve samenleving, en lanceerden onlangs een kledinglijn waarmee ze het gesprek op gang willen brengen over het leven met een beperking.

Talking Out Loud heeft zich het afgelopen jaar ingezet voor een meer inclusieve samenleving door het geven van lezingen en heeft hierbij veel gebruik gemaakt van social media content middels ludieke, grappige sketches. Twee voorbeelden vind je in de onderstaande gallerij.

ZUIG
Vlak voor de kerst zijn ze met een nieuwe insteek begonnen aan het vergroten van de zichtbaarheid door het lanceren van een kledinglijn. Shopping Out Loud probeert door de verkoop van kleding met grappige designs het gesprek op gang te krijgen over het leven met een beperking. In februari heeft Shopping Out Loud de ZUIG collectie gelanceerd, welke in het teken staat van mensen die niet in staat zijn met hun handen te drinken en dus rietjes moeten gebruiken. Op provocerende wijze wil hiermee de aandacht worden gevraagd voor meer kennis en begrip voor dit onderwerp. De kledinglijn is te koop via de Shopping Out Loud website.

 

ZUIG shirt 'Visje' 

Vrienden
Talking Out Loud is opgezet door drie Haagse jongeren: Frank, Sjoerd en Daniël. Frank is geboren met Cerebrale Parese en werkt als ervaringsdeskundige bij de Haagse Hogeschool en Basalt. De vrienden die elkaar al jarenlang kenden, merkten dat er een taboe lag op bepaalde onderwerpen die te maken hebben met het leven met een beperking en dat de organisaties die zich hier op richten dit vaak op een enigszins betuttelende wijze doen. Door middel van humor, openheid en af en toe de grenzen een beetje op te zoeken hoopt Talking Out Loud een grote groep jongeren aan te spreken, met of zonder beperking.

Zelfstandig meedoen. 
Gelijke kansen voor iedereen!    
Collectieve belangenbehartiging