Logo PMB Eersel

               
Facebook icoon
Zoeken

2017 : Workshop "Hoe is het om te leven met een beperking" voor medewerkers van de gemeente Eersel d.d. 12 oktober 2017 (2)

Workshop “Hoe is het om te leven met een beperking” voor medewerkers van de gemeente Eersel

door het Platform voor Mensen met een Beperking gemeente Eersel

Het is voor iedereen goed om zich te realiseren hoe het leven met een beperking is. En zeker ook voor de medewerkers van de gemeente. Het beleid dat wordt geschreven en uitgevoerd moet namelijk voor iedereen gelden, dus ook voor mensen met een beperking (het zogenaamde inclusief beleid). 

Om te ervaren hoe het is om te leven met een beperking heeft het Platform voor Mensen met een Beperking gemeente Eersel (PMB Eersel) op donderdag 12 oktober jl. voor het personeel van de gemeente Eersel een workshop georganiseerd, waarin de deelnemers met een rolstoel of een blindengeleide stok in de gemeente op pad zijn gegaan. Ook lieten leden van het platform aan de hand van proefjes zien hoe het is om te leven met een beperking, maar ook welke hulpmiddelen er zijn om toch de dagelijkse dingen te kunnen blijven doen. Ook onzichtbare beperkingen zoals reuma en suikerziekte kwamen aan bod.

Voor de deelnemers aan de workshop een echte eyeopener. Wat valt het tegen om je weg te vinden als je niets kunt zien. Overal obstakels die in de weg staan. Wat een inspanning kost het om met je rolstoel van “a naar b” te komen. Ongelijke aflopende trottoirs en straatmeubilair dat ineens een hindernis wordt als je niet kunt lopen, maar afhankelijk bent van een rolstoel.

Het was zinvol om te merken dat het niet vanzelfsprekend is dat je gewoon maar alles kan, maar dat je bijvoorbeeld als je reuma hebt, je je taken over de hele dag moet verdelen met voldoende rustpauzes er tussen.

En het was bijzonder om te merken hoe enthousiast de vrijwilligers van het Platform over hun leven met een beperking vertellen (www.pmbeersel.nl).

Een inspirerende en nuttige bijeenkomst!  

Fijn dat er in de gemeente Eersel een platform is, dat opkomt voor de belangen van mensen met een beperking!

1 man met blindengeleidenhond en 1 man met oogmasker en blindengeleidestok. Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? Parkeerplaats gemeentehuis Eersel.Enkele personen in een rolstoel om te mogen ervaren hoe het is om rolstoelafhankelijk te zijn. Parkeerplaats gemeentehuis Eersel.

 

 

Zelfstandig meedoen. 
Gelijke kansen voor iedereen!    
Collectieve belangenbehartiging