Logo PMB Eersel

               
Facebook icoon
Zoeken

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 

Jac Oppers was even uit de running. Senior software ontwikkelaar en werkeloos sinds begin 2010. Twee herseninfarcten verder en met zijn 57 jaar niet bepaald een twintiger meer. In totaal 3 jaar uit de roulatie. Hoe kom je er dan weer in? Hoe vertel je wat je hebt te bieden? Wie zit er op je te wachten en wie luistert?

Wendelmoed van EasySIGN wilde zijn verhaal horen. Zag de potentie, de ervaring en de wilskracht van de vijftiger. Wist dat het vooroordeel dat oudere werknemers vaker ziek zouden zijn niet waar was en ging het gesprek aan.

Haar belangrijkste vraag was: waarom wil je graag bij ons komen werken en wat kan je aan het team toevoegen? Past Jac in het team en kunnen we samen het risico van langdurig ziekteverzuim voorkomen? Dat was de uitdaging. Een combinatie van een proefplaatsing van 2 maanden en een no risk polis voor langdurig ziekteverzuim was de oplossing.

Blijft die ene belangrijke vraag over: hoe komt Jac na 3 jaar inactiviteit weer op stoom? Een antwoord werd gevonden in een afspraak over loonkostensubsidie van 50%. Voor maximaal een half jaar. Zo kon hij in alle rust weer wennen aan het arbeidsritme. Zonder druk en met de intentie om na een aanloopje weer vol mee te doen.

Inmiddels is Jac een gewaardeerd teamlid. Zijn contract is verlengd. Hij is het zonnetje bij EasySIGN en zit super in zijn vel. Een prachtig voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen met alleen winnaars.

Meer informatie: www.kempenplus.com

logo KempenPlus

 

Zelfstandig meedoen. 
Gelijke kansen voor iedereen!    
Collectieve belangenbehartiging