Logo PMB Eersel

               
Facebook icoon
Zoeken

WVK-groep en ISD de Kempen gaan samen verder als KempenPlus

WVK-groep en ISD de Kempen gaan samen verder als KempenPlus

 

Logo Kempenplus

 

Vanaf 1 juli 2019 gaan WVK-groep en ISD de Kempen samen verder als KempenPlus. Dit is het nieuwe participatiebedrijf van de Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-de Mierden. De dienstverlening verandert verder niet.

Waarom samen verder?
Door de vorming van het participatiebedrijf spelen de Kempengemeenten in op de Participatiewet. Als gevolg van deze wet is de gemeentelijke verantwoordelijkheid op het terrein van werk en participatie veranderd.
Deze veranderingen hebben ertoe geleid dat de verantwoordelijkheid van gemeenten voor de toeleiding naar werk van inwoners met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt is toegenomen, terwijl tegelijkertijd de daarvoor vanuit het rijk beschikbare gestelde budgetten afnemen. Met de vorming van KempenPlus realiseren de betrokken gemeenten dat een toekomstbestendige uitvoering wordt gerealiseerd.

Wat doet KempenPlus?
KempenPlus helpt de inwoners van de Kempengemeenten, die daar ondersteuning bij nodig hebben, om terug aan het werk te gaan. Voor de cliënten die niet kunnen werken, wordt er een andere vorm van participatie gezocht. En als het nodig is, worden cliënten met een uitkering aan een (tijdelijk) inkomen geholpen.
De inwoners van de gemeenten herkennen KempenPlus straks wellicht het beste aan de groen-medewerkers die dagelijks de openbare ruimte onderhouden. Naast hen zijn er nog vele medewerkers gedetacheerd bij Kempische bedrijven of werkzaam in ons eigen bedrijf in Bladel. Met circa 800 medewerkers is KempenPlus één van de grootste werkgevers in de regio.
De dienstverlening voor WMO en schuldhulpverlening gaat niet mee van ISD naar KempenPlus. Deze wordt vanaf 1 juli samen met Jeugdzorg uitgevoerd door de nieuwe afdeling Maatschappelijke Dienstverlening van de Samenwerking Kempengemeenten.

Oirschot
KempenPlus gaat voor de dienstverlening op het gebied van werk & inkomen ook aan de slag voor de inwoners van Oirschot. Voor de sociale werkvoorziening blijft Oirschot samenwerken met WSD in Boxtel.

Nieuwe gegevens
Het adres van KempenPlus is Raambrug 8 in Bladel. Dit is het gebouw waar momenteel WVK-groep gevestigd is. Het nieuwe telefoonnummer is 0497-33 12 00.

Bladel Geplaatst 6 juni 2019

Zelfstandig meedoen. 
Gelijke kansen voor iedereen!    
Collectieve belangenbehartiging