Logo PMB Eersel

               
Facebook icoon
Zoeken

Projecten

Kruip eens in de huid van iemand met een beperking en ervaar hoe het is om een beperking te hebben.

Een Schouw?
Het uitwisselen van ervaringen, het in beeld brengen van de obstakels, euvels waar men op straat, in de wijk hinder van ondervindt. Praktijk en theorie liggen vaak niet op een lijn. Deelnemende partijen zijn de gemeente Eersel, dorpsraden, buurtbewoners, leden van PMB Eersel.

Het realiseren van een centraal informatiepunt (bijvoorbeeld website) waar informatie over de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van locaties in de gemeente Eersel te vinden is.
Bijvoorbeeld: Waar zijn er gehandicaptenparkeerplaatsen; welke horecagelegenheden zijn drempelvrij of hebben een aangepaste, ruime toilet; waar zijn er toegankelijke ommetjes/wandelingen; is er een ringleiding aanwezig in de MFA's (Multifunctionele Accommodaties) etc.

Informatie betreffende vervoer voor mensen met een beperking.

Toegankelijke ommetjes realiseren en uitbreiden in de gemeente Eersel, zodat er in ieder kerkdorp een toegankelijk ommetje is. Deze wandelingen tevens toevoegen aan het knooppuntennetwerk Brabant.

Toegankelijk Ommetje
Een goed begaanbaar wandelpad, dat te gebruiken oftewel toegankelijk is voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking (in een rolstoel, met rollator e.d.) en mensen die graag een ommetje met een kind in een buggy of kinderwagen willen maken.

Zelfstandig meedoen. 
Gelijke kansen voor iedereen!    
Collectieve belangenbehartiging