Logo PMB Eersel

               
Facebook icoon
Zoeken

Buurtschouwen in gemeente Eersel 2019

Buurtschouwen

U (her)kent het vast wel: het is een doorn in het oog om bestrating te zien die, bijvoorbeeld door wortelgroei, slecht ligt, plantsoenen waar het onderhoud te wensen over laat of markeringen op de weg die nauwelijks meer zichtbaar zijn. Hoewel onze gebiedsopzichters ook op deze dingen letten, merkt u als bewoner van een straat dit soort dingen toch sneller op. In dergelijke situaties kunt u ons bellen of een melding doen, waarna wij hiermee aan de slag gaan.

Wat we ook doen (en wat afgelopen maand reeds in Steensel, Vessem en Duizel is gebeurd), is op voordracht van de Dorpsraad een ronde door de kern lopen: een zogenaamde buurtschouw. Hierbij vragen we altijd een afvaardiging van het Platform voor Mensen met een Beperking mee: met een (visuele-) handicap kom je immers weer andere dingen tegen. Tijdens zo’n wandeling komen we situaties tegen waar direct op gereageerd kan worden (er lopen mensen van groen, bestratingen, verkeer en handhaving mee) of die genoteerd worden en waar later een terugkoppeling op komt

Nog deze maand, op 27 mei a.s., zal er een schouw in Wintelre worden gelopen en in het najaar hopen we in Knegsel en Eersel rondes te lopen. In Knegsel wordt de Dorpsraad gevraagd om hiervoor het voortouw te nemen. Eersel daarentegen zijn we voornemens op te delen in vier of vijf gebieden. Binnen deze gebieden zullen de buurtverenigingen gevraagd worden om hun medewerking.

Vooralsnog zijn de gelopen dorpschouwen een succes gebleken! Veel punten zijn direct aangepakt op de manier zoals de bewoners het bedoelen, omdat er samen naar de pijnpunten gekeken is. Op deze manier werkt samenwerking over en weer optimaal!

Buurtschouw in Duizel

mei 2019

Zelfstandig meedoen. 
Gelijke kansen voor iedereen!    
Collectieve belangenbehartiging