Logo PMB Eersel

               
Facebook icoon
Zoeken
  • Home
  • Projecten
  • Vervoer
  • OV (Openbaar Vervoer): GoOV App maakt zelfstandig reizen voor mensen met een beperking mogelijk

OV (Openbaar Vervoer): GoOV App maakt zelfstandig reizen voor mensen met een beperking mogelijk

De GoOV app

De GoOV app is een app op je smartphone voor iedereen die moeite heeft met zelfstandig reizen, zoals mensen met een beperking, hersenletsel, psychiatrische aandoening, of senioren.

GoOV helpt je zelfstandig, veilig en daardoor met vertrouwen te reizen met het OV/openbaar vervoer. De bestemming kun je alleen of samen met je ouders/ begeleiders invoeren.

GoOV is eenvoudig te gebruiken en begeleidt je van deur tot deur tijdens de looproutes, bij bushaltes en op stations. Met altijd actuele ov-informatie geeft GoOV aan hoe laat de bus of trein komt, waar en wanneer er moet worden overgestapt en bij welke halte of station er moet worden uitgestapt.

Als je tijdens een reis niet meer weet wat je moet doen, kun je met de hulpknop onze Hulplijn bellen die je weer verder op weg helpt.

smartphone met afbeelding GoOV app

Over GoOV

Visie
Je kunt zoveel meer dan je denkt! Als je moeite hebt met zelfstandig reizen, ondersteunt GoOV je altijd en overal om je reisbestemming betrouwbaar en veilig te bereiken. 

Missie
GoOV BV is een sociale onderneming die mensen van 10 tot 90 de mogelijkheid biedt om in hun dagelijkse leven zelfstandig te reizen.

Ambitie
GoOV wil bereiken dat mensen die moeite hebben met zelfstandig reizen, zo veilig en zelfstandig mogelijk kunnen reizen, met behulp van hedendaagse technologie en tegen lagere maatschappelijke kosten dan de huidige vervoersoplossingen. 

Waarom GoOV
De toegevoegde waarde van de GoOV-dienstverlening is dan ook:

  • Een reiziger kan ZELFSTANDIG en VEILIG een reis afleggen binnen zijn ‘vaardigheden’ met behulp van een mobiel device.

  • GEVOEL VAN VEILIGHEID EN CONTROLE geven aan de ouder / begeleider / verwante van de reiziger door ‘mee te kunnen kijken’.

  • ONDERSTEUNING BIEDEN aan de reiziger of een INTERVENTIE PLEGEN als de reis niet lukt, op basis van alle

    noodzakelijke informatie die over de reis en de reiziger beschikbaar is bij degene die de interventie pleegt (verwante of Hulplijn).

Voor wie?
De reizigers die GoOV gebruiken, zijn mensen met een verstandelijke beperking, mensen met hersenletsel, mensen met een psychiatrische aandoening of senioren.
Je kunt op verschillende manieren overgaan tot het gebruik van GoOV:
Gemeenten bieden verschillende categorieën reizigers (leerlingenvervoer, WLZ-vervoer, WMO-vervoer) een vervoersmogelijkheid aan waar de GoOV een onderdeel van is.
Veel organisaties geven hun cliënten de mogelijkheid om van de GoOV gebruik te maken.
Voor mensen met een Persoons Gebonden Budget zijn we nu aan het onderzoeken hoe je het abonnement kunt aanschaffen en betalen.
Als je geen vervoersindicatie hebt, of de GoOV wordt niet in je gemeente/organisatie aangeboden, neem dan contact met ons op voor je mogelijkheden.

Zie voor meer informatie https://www.go-ov.nl/

 

Logo GoOV

Zelfstandig meedoen. 
Gelijke kansen voor iedereen!    
Collectieve belangenbehartiging