Logo PMB Eersel

               
Facebook icoon
Zoeken

Ilse van Kemenade : "Haal eruit wat er in zit! Je hoeft je niet tegen te laten houden door een beperking."

Ilse van Kemenade – Leven met een beperking

“HAAL ERUIT WAT ERIN ZIT! JE HOEFT JE NIET TEGEN TE LATEN HOUDEN DOOR EEN BEPERKING.”


Ilse is 27 jaar, ze woont in Eersel en heeft een relatie. Ilse is geboren met spierdystrofie en is afhankelijk van een elektrische rolstoel. Ze woont sinds drie jaar zelfstandig in een aangepast appartement. 

Na haar studie Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening is Ilse vrijwilligerswerk gaan doen als activiteitenbegeleider. Het is voor haar erg moeilijk om een geschikte baan te vinden. Dit komt omdat ze wisselende dagen heeft met vermoeidheid en pijn, een onstabiele factor die haar parten speelt. Ilse heeft moeten leren om een juiste balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. De woensdag is dan ook haar “break in de week dag”.

Ilse krijgt hulp in de huishouding. Daarnaast heeft ze pgb hulp om haar te helpen bij de persoonlijke verzorging en heeft ze pgb begeleidingsuren, zodat iemand haar kan ondersteunen om ergens naar toe te kunnen gaan. Ook heeft Ilse een geweldig lieve familie en vriend die altijd voor haar klaar staan als dit nodig is. 

Ilse is een echte doorzetter, ze probeert uit het leven te halen wat er in zit. Ze laat zich niet snel door iets tegenhouden, ondanks dat ze het (soms) lastig vindt dat ze vaak keuzes moet maken om haar energiebalans op peil te houden. En negatieve reacties legt ze naast zich neer, ze kan haar energie wel voor betere dingen gebruiken.

Ilse is een echte diehard. Dat blijkt ook wel, want ze is teamlid van het Nederlands E-hockeyteam, met dit team zijn ze zelfs in 2014 Wereldkampioen geworden! En dat word je niet zomaar.
Een groot deel van haar vrijetijd besteed Ilse dan ook aan elektrische rolstoelhockey, ze speelt al e-hockey vanaf haar achtste. Ze speelt momenteel op het hoogste niveau E1 bij gP Bulls te Eindhoven. Haar lust en haar leven.

Ook gaat Ilse graag regelmatig op vakantie met haar vriend, ouders of vriendinnen. Dit betekent dat ze van tevoren de zaakjes even goed moet regelen, zodat alles makkelijk toegankelijk is en ze heerlijk kan genieten van een welverdiende vakantie!

Ilse in haar sportrolstoel tijdens een wedstrijd 

Zelfstandig meedoen. 
Gelijke kansen voor iedereen!    
Collectieve belangenbehartiging