Logo PMB Eersel

               
Facebook icoon
Zoeken

Voor ondernemers

Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat het gewoon vanzelfsprekend wordt, dat iedereen met of zonder beperking overal gewoon mee kan doen. 

Met kleine aanpassingen kunnen we vaak al veel bereiken. Het belangrijkste is dat mensen met een beperking het gevoel hebben dat ze welkom zijn, het gevoel krijgen dat ze erbij horen.

Tips voor ondernemers

  1. Regel een oprijplaat, zodat uw bedrijf toegankelijk wordt. Maak hier een melding van indien mensen uw bedrijf komen bezoeken.
  2. Maak van 2 toiletten, 1 groot toilet dat toegankelijk is voor mindervaliden en voor mensen zonder een beperking.
  3. Wees geduldig, er zijn beperkingen die op het eerste gezicht onzichtbaar zijn, zoals doof of slechtziend zijn, een chronische ziekte als MS, reuma etc.
  4. Probeer met een oplossing te komen in plaats van een persoon met een beperking de deur te weigeren. Lees bijvoorbeeld aan een slechtziende de menukaart voor; in braille is deze nogal prijzig.
  5. Behandel een persoon met een beperking, zoals je iemand anders zou behandelen.
  6. Denk bij o.a. een sollicitatie aan de mogelijkheden, de talenten van een persoon met een beperking i.p.v. alleen de beperking te zien.
  7. Denk bij de aanleg van wandelroutes, ook aan een route die toegankelijk is voor mensen met een kinderwagen, rollator of rolstoel etc.
  8. Ook mensen met een beperking willen graag sporten? Hoe staat het met de toegankelijkheid, zowel letterlijk als figuurljk bij uw sportschool of vereniging? Heeft u weleens aan de mogelijkheden gedacht?

Neem voor gratis adviezen contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Zelfstandig meedoen. 
Gelijke kansen voor iedereen!    
Collectieve belangenbehartiging